logo

Toshiba Premium ilmalämpöpumppu


Premium 25 ja Premium 35 mallisto

toshiba premium sisäyksikkö

Toshiba Premium-sarja parantaa ominaisuuksia aiemmasta Arctic mallista, säilyttäen kuitenkin sen hyvät puolet. Hankkimalla tämän mallin, et voi mennä vikaan.

VTT testattu -30C lämpötiloissa

Premium 25 mallista on saatavilla VTT testiraportti, jossa ilmalämpöpumppua käytettiin kaikissa ääriolosuhteissa ja sen toiminta mitattiin koko alueella. COP (hyötysuhde) on kaksinkertainen vielä -20C pakkasessa.

maahantuoja combicool

Eteläsuomessa kyseessä on siis ympärivuotinen, energiatehokas omakotitalon lämmittäjä.

3 vuoden takuu

Maahantuoja Combicool myöntää tälle mallistolle 3 vuoden täystakuun. Tilatessasi laitteen ja asennuksen meiltä, varmistut siitä, että kaikki hoituu ripeästi ja mutkitta.

Hinta asennettuna

Mahtava sisältö, klikkaa tästä

TOSHIBA PREMIUM 25 | 2250

TOSHIBA PREMIUM 35 | 2350

Turvallinen ostos

Maksu vasta asennuksen jälkeen.
14pv maksuajalla!

Pyydä tuotteesta tarjous


Plasmasuodatin ja ionisaattori

plasma-ion suodatin

Sisäyksikössä on voimakas sähköisesti epäpuhtauksia neutraloiva plasmasuodatus, jota tehostetaan ionisaattorin avulla. Varautuneet hiukkaset sitoutuvat löyhästi lämmönvaihtimeen, josta ne päätyvät tiivistyvän kosteuden avulla kondenssiveden mukana pois.

Kyseessä on ainutlaatuinen Toshiba Premiumista löytyvä yhdistelmä.

Uusi R32 kylmä-aine

Toshiba siirtyy muiden valmistajien kanssa R32 kylmäaineeseen, joka on ympäristöystävällinen, sekä aiempaa tehokkaampi. Hyötysuhteisiin on pelkästään sen ansiosta tullut noin 4% parannus mittausten perusteella.

Uudistunut takan lämmönkierrätys

toshiba premium takkatoiminto

Toistaiseksi ainoana Toshiba Premium tarjoaa nyt lämmitystoiminnon yhteydessä takan kierrätystehostuksen eli aidon takkatoiminnon. Huomioithan, että monien laitteiden tuotetiedoissa on virheellisesti mainittu takkatoiminto, vaikka kyseessä on vain puhallustila jossa asuntoa jäähdytetään.

Toshiban aito takkatoiminto sammuttaa kompressorin sähkönkulutuksen takan lämmetessä, mutta jatkaa silti puhaltamista. Puhallus säilytetään joko tehostettuna, vaimennettuna tai normaalina riippuen minkä asetuksen olet valinnut.

Laaja tehoalue

Toshiba Toshiba Daiseikai 9 (Premium) maksimiteho 7,7kw edustaa ilmalämpöpumppujen kärkikastia. Kovasta maksimitehosta huolimatta minimiteho yltää alas 0.7kw asti, eli se pystyy käymään katkotta syksyisin ja keväisin, maksimoiden hyötysuhteen.

Tästä syystä sitä voidaan käyttää isojen asuntojen lisäksi pienemmissä tiloissa, kuten autotalleissa tai rivitaloasunnoissa.

Ulkoyksikön tehonrajoitus ja äänen vaimentamistila

vaimennustoiminto

Uudessa Toshiba ilmalämpöpumpun kaukosäätimestä voi rajoittaa ulkoyksikön maksimitehoa 50% tai 75%, jolla voit parantaa hyötysuhdetta entisestään.

Lisäksi Premium mallissa on nyt mahdollisuus vaimentaa ulkoyksikö äänitasoja, aktivoimalla vaimennetun tehotason kaukosäätimestä.

Voimakas ilmavirran sivuttaisohjaus

sivuttaissiivekkeiden ohjaimet

Sisäyksikössä on hyvä sivuttaisohjaus, jonka avulla puhallusilmaa voidaan ohjastaa haluttuun suuntaan. Maksimi kääntö keilalle on tyypillinen 15 astetta, mutta ilmavirta suuntautuu muista poiketen lähes kokonaan eikä vain osittain. Tiukkaa ohjausta tarvitaan erityisesti pienissä tai sokkeloisissa tiloissa, joten tämä on ihanteellinen myös rintamamiestaloihin tai rivitaloihin

Kuvasimme ilmavirtojen leviämisen toimintoja vastaavasti. Mittauksissa voitiin huomata myös, että ilman virtausnopeus pysyy terävänä pienilläkin puhallusnopeuksilla, kun käytetään Premiumin spot toimintoja.

Monipuolinen viikkoajastin

Pystyt tehostamaan puhallusta esimerkiksi yöllä, tai laskemaan lämpötilaa päivisin. Koska ohjelmapaikkoja on kaikille viikonpäiville, voit tehdä poikkeavat asetukset vaikkapa viikonlopuksi.

Ajastin on osoittautunut erittäin käteväksi tavaksi lisäenergiansäästöön, sekä lisäämään huonelämpötilan miellyttävyyttä.

Kaukosäätimessä on taustavalo ja sen kaikkia toimintoja voidaan käyttää suoraan sen ollessa tukevassa seinätelineessään.

Toshiba Premium sivupuhalluskuviot

Levitystoiminto
Levitystoiminto
Supistustoiminto
Supistustoiminto
Suuntaustoiminto
Suuntaustoiminto

Pystysuuntaus siivekkeiden avulla

poikittaissiivekkeet ohjaimet

Premiumin poikittaiset pitkät siivekkeet on muotoiltu siten, että kylmä puhallusilma saadaan etenemään hiukan yläviistoon. Sen ansiosta portaikkoasennuksissa yksikkö voidaan sijoittaa alemmas kuin normaalisti, jolloin puhdistaminen helpottuu huomattavasti.

Lämpötilamestarit testasi puhalluskuviot

Kuvista voidaan havaita, että kylmä puhallusilma päätyisi hyvin porrastasanteelle, jos sen lattiapinta on sisäyksikön suuaukon tasalla tai hieman alempana. Porrastasanne voi sijaita +3m etäisyydellä, kun käytetään maksimipuhallusnopeutta. On kuitenkin huomioitava, että umpikaiteisessa tälläinen ratkaisu ei todennäköisesti ole viisasta.

Toisaalta lämmityskäytössä ilmavirta saadaan kulkemaan tarvittaessa vaikka pystysuoraan alaspäin, joten yläkertaa voidaan kesäisin jäähdyttää tehokkaasti ja talvella alakerran lämmitys ei ole ongelma.

Yksiosainen kennosto on hiljainen

Toshiba Premium kaareva kennosto

Toshiba on valmistanut etukennoston yksiosaisesta palasta, kun normaalisti ne tehdään päällekkäisistä suorakaiteen muotoisista (4-6 osaa). Yhden kappaleen tekeminen on kalliimpi prosessi, mutta sillä saavutetaan hiljaisempi lämpölaajeneminen. Toshibassa onkin hyvin maltilliset sulatusäänet, koska lämpöliikeellä on vähemmän rajapintoja äänentuotolle.

Premium mallistoon on lisätty alijäähdytin kennon yläosaan, joka tasaa kylmäaineen virtausta sekä parantaa hyötysuhdetta. Esim Nordic ja Arctic malleissa ei ole sellaista.

Toshiba Premium huolto

Katso video purkutoimenpiteistä Toshiba Premium 25 ja 35 ilmalämpöpumpun huoltoa ja syväpuhdistusta varten.

Toshiba Premium pystypuhalluskuviot

Ylin siivekkeiden asento jäähdytyksellä
Ylin siivekkeiden asento jäähdytyksellä
Alin siivekkeiden asento lämmityksellä
Alin siivekkeiden asento lämmityksellä

Toshiba Premium 25 asennettuna
Toshiba Premium 25 asennettuna
Toshiba Premium 25 huolto
Toshiba Premium 25 huolto
toista
Toshiba Premium 35 asennettuna
Toshiba Premium 35 asennettuna

Tekniset tiedot

Mittapiirros

Sisä: RAS-25PKPVG-ND

Ulko: RAS-25PAVPG-ND

Maksimiteho 6,7kw

SCOP (Nordic) 4,3

Energialuokka A+++

Maksimiteho 3,5kw

SEER 8,8

Energialuokka A+++

VTT testiraportti

vtt testiraportti

Sisä: RAS-35PKPVG-ND

Ulko: RAS-35PAVPG-ND

Maksimiteho 7,7kw

SCOP (Nordic) 4,0

Energialuokka A+++

Maksimiteho 4,1kw

SEER 8,7

Energialuokka A+++

p. 044-3577 375
info@lampotilamestarit.fi
Copyright 2018 Lämpötilamestarit Oy, kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään
Lataa Acrobat Reader