logo

Panasonic Vesi-ilmalämpöpumppu, tee se itse


Hinta asennettuna

(Hintaan sisältyy kotitalousvähennys)

Asennuksen sisältöön

Panasonic Mono T-CAP 9kw | 5990

Panasonic Mono T-CAP 12kw | 6750

Panasonic Mono T-CAP 16kw | 7990

Pyydä tuotteesta tarjous

Itseasennettava ilmavesilämpöpumppu

Lämpötilamestarit palvelevat mielellään myös niitä, jotka osaavat tehdä itse valtaosan töistä, mutta haluavat laitteiston turvallisesti toimitettuna kotiovelle. Sellaiseen tarpeeseen paras valinta on vesi-ilmalämpöpumppu, jossa ei tarvita laisinkaan luvanvaraista kylmäasennustyötä, vaan lämmönsiirtoaineena toimii ainoastaan lämmitysvesi, joka kiertää ulkoyksikön kautta sisätiloihin. Turvallisuuden korostamiseksi meidän toimitukseen sisältyy laitteen lisäksi sen nosto lopulliseen asennuspaikkaansa ja sähköasennustyöt.

Käytännössä toimituksessa otetaan huomioon siten turvallisuuden lisäksi myös takuuasiat. Olemme Panasonic ilmavesilämpöpumppujen sertifioitu asennusliike suomessa, maahantuojana on Kauko Oy. Valitse yläpalkista toinen kategoria, mikäli haluat avaimet-käteen toimituksen.

Tarjoammamme Panasonic Aquera malli on samalla toimintaperiaatteella kuin mm.IVT AirX, Bosch Compress ja Nibe F-sarja. Niissäkin lämmitysvesi käy siis ulkoyksikön lämmönvaihtimen kautta ja sisältää pienen jäätymisriskin ja pienehkön ylimääräisen lämpöhäviön. Tämänkaltaisten järjestelmien kytkentä ei vaadi erityistä ammattilaisuutta, vain hieman tietoa putkiasennustöistä. Jäätymisvaaran vuoksi emme ota vesipuolen kytkentöjä vastataksemme tässä sarjassa, avaimet-käteen toimituksissa käytämme split-mallisia ratkaisuita, jossa ulkoyksikössä kiertää jäätymätön kylmäaine.

Suosittuja euroopassa

Keskieuroopan alueella ulkona ei esiinny pitkiä pakkasjaksoja, joten helppoutensa vuoksi valtaosa sielä käytettävistä ilmavesilämpöpumpuista (lyh. VILP) on tälläisiä pitkälle integroituja nk. Monoblock laitteita. Allaoleva malli on kuitenkin T-CAP sarjaa, eli se kykenee tuottamaan kovallakin pakkasella kuumaa vettä helposti, laite on siis suunniteltu vaativaan tarpeeseen. Monoblock malli säästää sisätilaa, vanha kattila voidaan purkaa pois eikä sen tilalle tule toista härveliä laisinkaan.

Tarjoamme Panasonic Aquera mallia siksi, että se integroi esim. Nibeen verrattuna myös sähkövastuksen, kiertovesipumpun, sulakkeet ymv. tilaavievät ja hintavat laitteet samaan pakettiin. Saat enemmän samaan hintaan ja maailman suurimman lämpöpumppuvalmistajan tekemänä. Takuuehdot ovat pitkälle samanlaisia, jos ei oteta huomioon markkinoituja lisäturvia, jotka ovat ehtojensa perusteella todellisuudessa sinun oma nykyinen kotivakuutus.

Panasonic Aquera mallistosta on saatavana pitkälle integroitu nk. Monoblock malli. Se soveltuu erityisen hyvin niille, jotka pystyvät tekemään itse pienehköjä putkiasennus- ja rakennustöitä. Tekemällä nämä työt itse voit säästää sievoisen summan rahaa.

Panasonic vesi-ilmalämpöpumppu

Panasonic on paras valinta

Panasonic ominaisuudet

Lämpötilamestarit on päätynyt Panasonic laitteisiin niiden tunnetun luotettavuutensa vuoksi. Lisäksi valmistajalta löytyy seikkaperäinen dokumentaatio ja ilmoitetuissa lämpötehoissa on otettu myös huomioon pakkasen aiheuttama tehohäviä esim. sulatusten vuoksi. Globaalien valmistajien suunnittelu, tasalaatuisuus ja tekniset yksityiskohdat ovat ylivoimaisia.

Ulkoyksikkkö on koostettu tehtaalla kahdesta osiosta, suositusta Aquarea laajan toiminta-alueen T-CAP ulkoyksiköstä ja siihen tehtaalla liitetystä lämpöteknisestä modulista. Lämpömoduuli pitää sisällään käytännössä kaiken lämmityspiirissä tarvittavan tekniikan, käyttövettä varten tarvitaan ainoastaan varaaja (joka on monesti jo ennestään), sekä 3-tie venttiili sisätiloihin sitä varten.

Panasonic ilmavesilämpöpumppu tehot

Panasonic WH-MXC Vesi-ilmalämpöpumppu

Ilmavesilämpöpumpun teho

Soveltuu kaikkiin lämmitysratkaisuihin, kuuman veden tehoalue kattaa matalalämpöiset lattiapiirit ja vanhanaikaiset patteriradiaattorit. T-CAP malliston erityistekniikka mahdollistaa 55C veden tuottamisen myös kovallakin pakkasella ,eli kyseessä on ympärivuotinen VILP ratkaisu kaikkiin tilanteisiin. Vastukset on kuitenkin olemassa kaiken varalta, joiden avulla kyseessä on todellakin täydellinen ratkaisu.

Huomio kuitenkin, että 9kw teholuokassa integroituna 3kw vastus joka ei ole eteläsuomen olosuhteissa riittävä. Todellinen tehopaketti 9kw vastuksella löytyy seuraavista 12kw ja 16kw teholuokista. Mikäli nykyinen lämmityskattila ei sisällä omia sähkövastuksia, on suositeltavaa valita tästä syystä isompi teholuokka samantien.

Maahantuojan 2/5 vuoden takuu

Laitteiston takuu on 2 vuotta ja kompressorin 5 vuotta. Lisäturvan saat kotivakuutuksen kautta, monet pohjoismaiset maahantuojat markkinoivatkin olemassaolevia vakuutuksiasi kuin omana takuunaan, ole siis tarkkana. On suositeltavaa että putkikytkennöissä noudatetaan valmistajan ohjeistusta, sekä vesipiiriin asennetaan lianerotin. Mikäli ainoastaan lämmitysveden kytkentä on tavoitteena, et tarvitse juuri mitään muita tarvikkeita toimituksemme lisäksi!

Asennusohjeet ovat englanninkieliset, sekä toteutustapoja on monia eli onnistunut kokonaisuus vaatii jonkinlaista tuntemusta vesipuolen kytkennöistä asiakkaaltamme. Kytkentäperiaatteet ovat valmistajasta riippumattomia pääsääntöisesti, joten toteutukselle löytyy internetistä runsaasti pohjaratkaisuita.

Panasonic etäkäyttö

Hyvä laajennettavuus

Aquarea tuoteperheeseen kuuluu runsaasti erilaisia ohjainlaitteita, jotka ovat kaikki heposti saatavilla kohtuuhintaan. Esimerkiksi etäohjaukset, KNX kytkennät ymv. Lisälaitteet ovat myös melko huokeita ja helppoja liittää itse käyttöön.

Etäohjauksen avulla voit tarkistaa laitteiston toiminnan esimerkiksi ulkomailta käsin, tai laskea lämpötilan energiasäästön lisäämiseksi kun se on mahdollista. Tälläinen tarve voi olla esimerkiksi varastotiloissa ja lisäsäästö voi olla merkittävä.

Lämpötilamestarien toimitus

Sivuilla olevaan hintaan olemme laskeneet kotitalousvähennyksen vaikutuksen valmiiksi, jotta voit verrata sitä helpommin pelkkiin tavaratoimituksiin verkkokaupoista. Saat tarjouksen yhteydessä tarkemman erittelyn. Mikäli kohteessa ei ole mahdollisuutta kotitalousvähennyksiin, ilmoittakaa siitä mielellään tarjouspyynnön yhteydessä.

Muistathan ostaessasi pelkkää tavaraa ulkomailta, suomalainen maahantuoja ei käytännössä ota silloin mitään vastuuta takuuasioista. Ostamalla paketin meiltä, varmistat turvallisuuden ja saat tärkeää ammattitaitoa avuksesi.

Huom. Kyseessä ei ole siis avaimet-käteen toimitus, valitse yläpalkista toinen ratkaisu siinä tapauksessa!

Monoblock toimituksen sisältö:

 • Ammattilaisen tekninen apu sijoitteluun
  • Sähköinen kartoitus ja suunnittelu toimitukselle
 • Luvanvaraiset työt eli sähköasennus
  • Sähkökytkentöjen suunnittelu ja toteutus (sähkönsyötöt)
  • Materiaalit toteutukselle
  • Mittauspöytäkirja
  • Rajaus ryhmäkeskus <-> VILP, ei ulkoisia lisälaitteita ymv.
 • Panasonic WH-MXC Monoblock ulkoyksikkö
  • Ei erillistä toimitusmaksua
  • Suomalainen maahantuoja Kaukotelko, 2 vuoden takuu ja 5 vuoden kompressorin osatakuu
 • Toimitus kohteeseen
  • Nosto valmiille perustuksille samana päivänä
  • Laite painaa 160kg, siirrossa tarvitaan myös asiakkaamme apua
 • Lisätöitä saatavilla kattavasti
  • Rakenteiden läpiviennit
  • Vesikytkennät (tilaajan suunnitteluvastuu)
  • Muut sähköasennustarpeet
  • Tarvikkeita ja työkaluja ostettavissa/vuokrattavissa

Tekniset tiedot

Sisä: -

Ulko: WH-MXC09G3E8

Maksimiteho 9kw

COP 4,8

Energialuokka A++

Maksimiteho 7kw

EER 3,2

Energialuokka A++

Sisä: -

Ulko: WH-MXC12G3E8

Maksimiteho 12kw

COP 4,7

Energialuokka A++

Maksimiteho 10kw

EER 2,8

Energialuokka A++

Sisä: -

Ulko: WH-MXC16G3E8

Maksimiteho 16kw

COP 4,3

Energialuokka A++

Maksimiteho 12kw

EER 2,6

Energialuokka A++

p. 044-3577 375
info@lampotilamestarit.fi
Copyright 2018 Lämpötilamestarit Oy, kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään
Lataa Acrobat Reader