logo

Mitsubishi LN 35

Hinta asennettuna

MITSUBISHI LN 35
  Mestariasennuksella2790
  Arvosana 4/5 | Lukumäärä 10
  Tällä tuotteella on rajoitettu saatavuus, tiedustele lisää
  Asennuksen sisältö:
  • Vanhan laitteen purku ja kierrätys
  • Asennuskartoitus etänä
  • Useampi läpivienti
  • Pitkät putket 7m asti
  • Sähköistys käyttövalmiiksi
  • Telinevaihtoehtoja
  • Asennuksen tarkkaan sisältöön

  Klikkaa yläpalkin teholuokasta muihin hinta/teknisiin tietoihin

  Mitsubishi LN35 vertailu muihin

  Erityistä LN sarjassa ovat wifitoiminto ja sarjan eri värisävyt.

  Vertailun mallit ovat kaikki uudella R32 kylmäaineella, suosittelemme välttämään vanhempaa mallistoa tästä syystä.


  Esteetön leveys 1090mm
  100mm
  100mm
  LN35 Hero sisäyksikkö
  Leveys 890mm
  Tilavaraus kattoon 40mm
  Siiveke 100mm
  Katosta alareunaan 347mm
  Katosta ovilehteen 447mm
  (Jos ovi kääntyy sisäänpäin)
  Esteetön leveys 1130mm
  Tilavaraus yläpuolelle 500mm
  30mm
  300mm
  Parvekejaloilla 610mm
  Maatelineellä 1150mm

  Asennustila yksiköille

  • Sisä- ja ulkoyksikön piirroskuvat ovat viitteelliset
  • Jos katossa on verholauta tai muu vastaava este, mitta otetaan siitä
  • Katon kulmalista on yleensä mahdollista poistaa, jos se on tarpeellista tilavarauksen lisäämiseksi
  • Viistossa sisäkatossa tilavarausta voidaan edelleen pienentää hieman

  Vertailutyökalu ja ominaisuudet

  Tämän sivun malliRinnakkaisnäkymän malli
  Valitse haluttu laite rinnakkaisnäkymään ja paina "päivitä" nappia.
      
  LN35 HeroLN50 Hero
  Eurovent sertifioitu
  OnOn
  Lataa sertifikaatti tästä
  cert_ln35.pdfcert_ln50.pdf
  • Työkalu on tarkoitettu tutkimus- ja koulutuskäyttöön. Käyttö eri laitteiden ominaisuuksien vertailuun on omalla vastuulla. Työkalu mahdollistaa mm. sellaisten ominaisuuksien tai laitteiden keskinäisen vertailemisen, joiden vertailukelpoisuus on kyseenalaista.
  • Mahdollinen prosenttilukema tietosarakkeessa on laskennallinen (suhteellinen ero)
  • Suurempi tai pienempi lukuarvo ei ole välttämättä paremman laitteen tai ominaisuuden merkki
  • Emme vastaa miltään osin tietojen paikkansapitävyydestä. Lähtötiedoissa, tietosyötteissä tai laskentakaavoissa voi olla virheitä.
  Vertailukuva

  Sopiva neliömitoitus

  Laitteen tehon riittävyys riippuu siitä, kuinka kylmään ulkolämpötilaan se mitoitetaan. Laitteen arvioidun maksimikapasiteetin perusteella voidaan esittää hyvä arvaus siitä, mihin asuntoon teho riittäisi eri tilanteissa. Neliömitoitukset perustuvat laskelmiimme kunkin laitteen suorituskyvystä ja voivat poiketa siitä mitä jokin toinen yritys voi arvioida tai esittää tuotteesta. Valmistajat eivät itse esitä mitään neliömitoituksia laitteilleen.

  Viilennyslaitteen suurin tehokkuus on mitattu +35C ulkolämpötilassa ja sen perusteella voidaan arvioida, minkäkokoiseen asuntoon teho riittäisi. Ulkolämpötilan nousu tuota lämpötilaa korkeammaksi vähentää jonkin verran laitteen tehoa ja noin 45C lämpötilassa laite siirtyy suojaustilaan sammuttaen ulkoyksikön. Lasitetulla parvekkeella on pidettävä laseja auki välttääkseen liiallista kuumumista ja parantaakseen suorituskykyä.

  • Suositeltava mitoituslämpötila lämmityksessä Etelä-Suomessa on -10C ilmalämpöpumpulle, joka silloin kattaa noin 90% vuoden lämmöntarpeesta
  • Lippulaivakoneista ilmoitetaan myös täystehomitoitus -25C pakkasella
  • Ilmalämpöpumppu on aina tarkoitettu tukilämmittimeksi, siitä ei voi tulla talon ainoaa lämmitysjärjelmää
  • Neliömitoitukset alle -10C pakkasella ovat hyvin alttiita vedon tunteelle nurkissa ja ikkunoiden lähellä, joka voi edellyttää lisälämpöä talon varsinaiselta järjestelmältä vaikka laitteen teho sinällään riittäisi kattamaan tarpeen
  Neliömitoitus

  Talvikäyttö

  Yleinen suorituskyky

  Laitteiden minimi ja maksimitehot palkkeina, jossa nk. nimellisteho on korostettuna vihreänä kaistana.

  • Valmistaja voi päättää nimellistehon vapaasti laitteen koko tehoalueelta ja valitussa tehossa mitataan mm. laitteen hyötysuhde energiamerkintöjä varten. Nimellisteho ei ole siitä syystä indikaattori laitteen hyödyntämiskelpoisesta tehosta.
  • Lämmityskäytössä on tyypillistä, että pieni nimellisteho saavuttaa suuremman hyötysuhdelukeman. Se hankaloittaa hyötysuhteen vertailua laitteiden kesken ja siten taloudellisen käytön arvioinnissa voi johtaa harhaan. Esimerkiksi saman mallin 25-35 teholuokkien keskinäinen ero voi perustua pelkästään tämän tehoasetuksen muutokseen, eikä varsinaisesti laitteen todelliseen eroavaisuuteen.
  • Pieni minimiteho vähentää haitallista katkokäyntiä matalan tarpeen alueella. Mahdollisimman laaja tehoalue on siten hyvä ominaisuus.
  Kesäkäyttö

  Mitattu todellinen suorituskyky eri ulkolämpötiloissa

  EU energiamerkintä vaatii kaikilta laitteilta mittaukset, jotka pätevät koko laitekantaan. Nämä mittaukset ja niiden testimenetelmät ovat kokonaan julkisia, sekä määräyksen mukaan toistettavissa mille tahansa kaupasta ostetulle koneyksilölle koska tahansa. Tälläinen mittaustapa on ensisijainen laitteiden eroja tarkastellessa ja energiamerkintä on nimenomaan luotu siihen käyttöön. Taulukossa esitetyt kuvaajat ovat pisteitä suoralla, pisteiden välissä ei tehdä mittausta ja välissä oleva osuus on siten laskennallinen oletus.

  Avaimet:

  • Hyötysuhde: Energiamerkintään tehty mittaus laitteen käydessä vastaavan tehomittauspisteen suoritustasolla. Käytännössä tehon kasvattaminen vielä korkeammaksi laskee hyötysuhdetta ja matalampi käyttöteho voi ehkä parantaa.
  • Tehomittaus: Energiamerkintään tehty mittaus, jolla laite pyrkii saavuttamaan siltä vaaditun tehoasetuksen testitilanteessa. Mittaus on pitkän aikavälin äärimmäisen vakaan olosuhteen testiä, johon sisältyy myös sulatusten negatiivinen vaikutus tehoon.
  • Tehoreservi ennuste: Puhtaasti laskennallinen arvo, joka muodostetaan pääasiassa kylmimmän mittauspisteen suorituskyvystä lisäämällä kasvavaa tehoa kylmäaineen ominaisuuksien parantuessa ulkolämpötilan kasvaessa. Kaava on kaikille laitteille sama, kyseessä ei ole siis mitattu tieto.
  • Tehoreservi yhdistelmä: Maksimikapasiteetin ilmoitaminen on valmistajalle vapaaehtoista, mutta monesti se tieto on löydettävissä. Niistä laitteista mistä valmistajan alkuperäinen dokumentaatio on löydetty siihen liittyen, hyödynnetään niistä tehopisteet -25C, -15C ja -5C. Nämä mittaukset eivät ole samalla tavalla ankarasti säädeltyjä, mutta niiden esitetään mitatun vastaavilla periaatteilla sulatukset sisältäen (nk. EN14511 mittaustapa). Lämpimämmän ja kylmemmän pisteen tiedot luodaan ennusteena eli kyseessä on yhdistelmä ennustetta ja mittausta.

  Huom! Maahantuojat ovat voineet teettää omaan markkinointiin tarkoitettuja testejä ja yleensä niissä on runsaasti poikkeamia standardeista. Jos poikkeamia on, ne ilmoitetaan testiraporteissa. Sen vuoksi niistä saadut arvot tai laskelmat eivät välttämättä ole yhdenmukaisia vaikkapa energiamerkintään ilmoitetun suorituskyvyn kanssa. Yleensä niissä mainitaan myös, että mittaus pätee vain testiin tuodulle näyteyksilölle, eli ei siis koko markkinoiden laitekannalle.

  TestitEurovent

  Äänitaso eri puhaltimen nopeuksilla

  Sisäyksikön äänitaso aiheutuu pääasiassa puhaltimen ilmavirrasta, joka on erittäin tärkeässä asemassa kun havitellaan tehoa ja hyvää hyötysuhdetta. Ihanteellinen laite puhaltaa suuren määrän ilmaa hiljaisella äänellä. Laitteiden ilmamäärän pisteet poikkeavat toisistaan, joten olemme korostaneet laskennalliset leikkauspisteet eroavaisuuksien (tai samankaltaisuuksien) parempaa hahmottamista varten.

  • Pienimmät puhaltimen nopeudet käyvät tyypillisesti vain viilennyskäyttöön. Laitteen teho jää silloin pieneksi, mutta voi olla riittävä suomen kesässä.
  • 400m3/h on kohtuullinen ilmavirtaus lämmityskäytössä ja vastaa yleensä kaukosäätimen 2/5 tai automaattitilan aktiivista puhallinnopeutta.
  • 600m3/h puhallustason hyödyntäminen edellyttää yleensä sitä, että sisäyksikkö ei ole oleskelualueella. Virtauksen tuntee selvästi ja ääni on kohtuullisen rajamailla. Suurempi nopeus hyödyttää kuitenkin laitteen tehokkuutta ja hyötysuhdetta. Tämä tila vastaa yleensä kaukosäätimen 4/5 tai jopa maksimiasentoa, eikä automaattiasetus päädy helposti niin kovalle säätöasennolle.
  • Pisteiden lukemat ovat valmistajan ilmoittamia ja mitataan kaiuttomassa tilassa, tyypillisesti metrin päästä sisäyksiköstä. Leikkauspisteen kehystetty lukema on laskennallinen (ei mitattu).
   Äänitasojen vastaavuuksia
  • 20dbA hiljainen, tuuleton metsä
  • 30dbA kuiskaus
  • 40dbA kirjasto
  • 50dbA sade
  Akustiikka

  Vuosittaiset hyötysuhteet eli SCOP arvot
  SCOP -10C ilmastovyöhykkeellä "Strasbourg" (Eurovent EN 14825)
  Jos laitetta käytetään lämmityskauden yli lauhan ilmastovyöhykkeen rakennuksessa kireimmän pakkasen ollessa -10C, voidaan laskea koko vuoden keskimääräinen hyötysuhde. (Eurovent Heating Average Climate)
  ☆ 5.10 SCOP
  +11%
  4.60 SCOP
  SCOP -22C ilmastovyöhykkeellä "Helsinki" (valmistaja)
  Jos laitetta käytetään lämmityskauden yli kylmän ilmastovyöhykkeen rakennuksessa kireimmän pakkasen ollessa -22C, voidaan laskea koko vuoden keskimääräinen hyötysuhde. Laitetta ei yleensä käytetä testien tavalla maksimipuhalluksella ympäri vuoden, joten kodissa toteutuva vuosihyötysuhde jää todennäköisesti laskennallista alhaisemmaksi. Tämän lukeman ilmoittaminen ei ole pakollista tällä hetkellä energiamerkinnöissä, vaan tyypillisesti käytetään -10C SCOP lukemaa.
  ☆ 4.00 SCOP
  +18%
  3.40 SCOP
  Muut yleiset tiedot
  Kompressoriteho valmistajan ilmoittamana
  900 w☆ 1200 w
  +33%
  Ulkoyksikön lämmönvaihtimen peräkkäiset kerrokset (lukema on viitteellinen)
  Lämmönvaihtimien pinta-alaa voidaan kasvattaa asettamalla niitä peräkkäin ilmavirtaan nähden. Isompi lämmönvaihdin voi vähentää esimerkiksi sulatusten tarvetta, tämä lukema on hyödyllisin vertailtaessa fyysisesti samankokoista ulkoyksikköä keskenään.
  2.0 Kerrosta2.0 Kerrosta
  Sisäyksikön ilmansuodatuksen taso
  Tasot menevät seuraavasti. 1 = Normaali pölynsuodatus, 2 = Lisäsuodattimet (aktiivihiili, katalyytti ym.), 3 = Sähköinen allergeenisuodatus (plasma ymv.)
  3 3
  Aito takkatoiminto
  Jos laitteessa on takkaa varten erityisesti varattu toiminto (mm. ohjekirjan perusteella), mikä voidaan aktivoida samanaikaisesti lämmitystilan kanssa on kyseessä aito takkatoiminto.
  OnOn
  p. 044-3577 375
  info@lampotilamestarit.fi
  Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Copyright Lämpötilamestarit Oy
  Lataa Acrobat Reader