logo

Daikin Comfora Ilmalämpöpumppu

Comfora Sisäyksikkö

Daikin kompakti tehopakkaus

Comfora edustaa Daikinin innovatiivista suunnittelua, jossa on kyetty pienentämään sisäyksikön kokoa huomattavasti kilpailijoihin verrattuna, kuitenkin ylläpitäen aiemman suorituskyvyn. Suorituskyvyltään se soveltuu kaikkiin tarpeisiin jäähdytyksessä ja lämmityksessä, kokonsa puolesta erityisesti rivitaloasuntoihin ymv. tilatehokkaisiin asuntotyyppeihin.

Lisäksi se mahtuu hyvin käytöstä poistettavien sisäyksiköiden tilalle, jotka ovat tyypillisesti melko pienikokoisia.

Daikin Comfora lyhyesti

 • Suorituskykyinen sarjassaan
 • Erityisen hiljainen puhallustila (20dbA)
 • Sulatusvastukseton ulkoyksikkö (roikkuva lämmönvaihdin)
 • R32 kylmä-aine ja patentoitu Swing kompressori
 • Sisäyksikön puhaltimen pitkäikäinen kehämagneetti-moottori
 • Titaani-Apatiitti lisäsuodattimet
 • Yksi selkeimmistä ja helppokäyttöisimmistä kaukosäätimistä
 • Liukuva lämpötilansäätö 10-30C välillä
 • Valmistus euroopassa ja maahantuoja Daikin itse (ei kolmas osapuoli)
 • Tehokohtaiset ominaisuudet, klikkaa yläpalkista
 • Lataa käyttö-ohje tästä

Comforan kaukosäädin

Titaani-apatiitti suodatus

Neutraloivat lisäsuodattimet

Hyvän pölysuodattimen lisäksi Comforassa on kaksi aktiivisuodatinta niiden alla, jotka keräävät bakteereita, viruksia ja hajuja huoneilmasta. Suodattimet voidaan pestä ja asettamalla ne auringonvaloon pöydälle, jolloin katalyysi aktivoituu. Sen seurauksena suodattimeen jäävä eloperäinen aines neutraloituu.

Näitä lisäsuodattimia ei yleensä ole vastaavan sarjan muissa laitteissa, eli yksi hyvä syy valintaan.

Swing kompressori

Swing teknologia

Daikin Comforassa on kompressoritekniikka, jossa tavallinen rotaatiokompressorin luistilevy on korvattu heilurin tyyppisellä männällä.

Tämä toteutus pidentää käyttöikää ja vähentää vikaantuvia osia, koska siinä ei ole vastapainejousta. Se myös vähentää painehäviötä, joka pääsee kulkeutumaan luistin "ali" takaisin matalapainepuolelle (punaisesta kammiosta siniseen) perinteisessä rotaatiossa. Daikin on ensimmäisenä sen kehittänyt ja patentoinut.

Lisäetuna on madaltunut kompressorin äänitaso, jota liukupintaa vasten kovalla nopeudella hankaava luisti voi joskus aiheuttaa etenkin laitteen vanhetessa.

Uuden sukupolven puhallinmoottorit

Ulkokehämoottori

Comforan sisäyksikön puhaltimessa on uudenlainen kehämagneettimoottori, missä on laadukkaampi laakerointi ja lyhyempi pakkauskoko kuin standardimoottoreissa. Tämän vuoksi sisäyksikkö on kutistunut kilpailijoihin verrattuna noin 5cm.

Uudessa ratkaisuussa on laitettu kestomagneetti ympyränmuotoiseen kehään suoraan puhaltimeen kiinni. Standardimoottorissa magneetti on pitkän metalliakselin ympärillä, joka vaatii lisää tilaa ja akseliin muodostuu käämien vaikutuksesta sähkövaraus, joka syövyttää kuulalakerien pintaa lyhentäen niiden potentiaalista elinkaarta.

Daikinin kehittämässä ratkaisussa tätä akselia ei ole lainkaan, vaan se on saatu pois moottorin vaikutusalueelta.

Samalla puhallinmoottorin halkaisijaa on voitu kasvattaa isommaksi, joten käämitys on voitu tehdä paljon kapeammaksi kuten kuvassa näkyy. Moottorin pituus onkin vähentynyt 10cm verran ja sisäyksikkö on vastaavasti kaventunut.

Valmistus euroopassa

Daikin tehdas

Vaikka Daikin on Japanilainen merkki, se hyödyntää toiminnassaan paikallista osaamista.

Valmistus on euroopassa, sekä Daikin maahantuo laitteet itse Suomeen. Saat siis aidon tehdastakuun, etkä pelkkää maahantuojan omaa takuuta.


Kelluva ulkoyksikön lämmönvaihdin

Valmistajan tehtaat ja suunnittelu sijaitsevat molemmat Euroopassa, joten optimointitahti on muita nopeampi ja suunnittelijat eivät ole vieraita päämarkkina-alueen tarpeille.

Comfora pohjapelti

Jokaiseen laitesukupolveen kiinnitetään huomiota ja isotkaan parannukset eivät ole poissuljettuja. Pohjoisen markkina-alueen Daikin Comfora-mallissa on erityisvarusteltu ulkoyksikkö.

Pohjapellistä on poistettu jäätymisaltis osa kokonaan (kuvassa vihreällä rajattu alue). Samalla poistui tarve lämmitysvastukselle, kun muissa lämpöpumpuissa pakkasella vettä ohjataan pitkin kylmää peltiä, johon se jäätyisi kiinni ilman lämpövastusta.

Muutoksen lisähyöty on noin 100€ sähkönsäästö vuosittain, kun verrataan sitä tyypilliseen 75W pohjapellin sulatusvastukseen joka on päällä jatkuvasti tyypilliseen tapaansa.

Edelläkävijä R32 teknologiassa

Daikin on ollut edelläkävijänä R-32 käyttöönotossa, jonka se valjasti 2012 silloiseen Ururu Sarara mallistoonsa 6 vuotta sitten. Muut valmistajat uudistivat tuotantonsa vasta vuonna 2018, ympäristömääräysten siihen pakottamana.

Kyseessä on fluorattu hiilivety (HFC), joka päästökerroin on nelinkertaisesti edellisen sukupolven kylmäainetta (r410a) parempi ympäristölle.

R32 kylmäaine erottaa myöskin kätevästi heikkotasoisen vanhan tekniikan uudesta. Se on hyvä ensimmäinen silmäys siihen, onko tuote enää nykyaikainen vai vanhaa sukupolvea.

Voimaantulleet EU kylmä-ainekiintiöt korottavat automaattisesti edellisen sukupolven kylmäaineen hintaa, joka tekee laitevanhuksista varsin kalliita huoltaa.

Comfora huoltovideo

Comfora osien irroitus
Comfora osien irroitus
toista
p. 044-3577 375
info@lampotilamestarit.fi
Copyright 2020 Lämpötilamestarit Oy, kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään
Lataa Acrobat Reader